Dyfish i Çliruar

Autori: Patricia St. John

ISBN: 1857924894

Titulli i Origjinalit: Twice Freed (Christian Focus Publication, Tain 1999)

Info: 

Onesimi është skllav. Nga mëngjesi deri në mbrëmje vonë ai i përket dikujt tjetër, nuk drejton asnjë pjesë të jetës së tij. Vetëm një orë, kur dielli është në kulm dhe gjithë të tjerët flenë, Onesimi është i lirë. Në diellin përvëlues të mesditës ai u ngjitet humnerave të larta dhe i shpëton për një farë kohe sundimit të zotërisë së tij. Në humnerë Onesimi takon Irenën, bijën e një tregtari të pasur. Mes tyre lidhet një miqësi e fortë, saqë Onesimi digjet nga dëshira për lirinë e tij si kurrë më parë.

Megjithatë ai nuk e kupton se ku qëndron liria e vërtetë. Onesini nuk do t’ia dijë as për Jezu Krishtin dhe as për Palin, njeriun që predikon rreth tij.

Më në fund, Onesimi shpëton dhe e gjen lirinë. Ai krijon miq dhe armiq, lufton për jetën e tij si gladiator në arenën romake. A do të mbijetojë Onesimi? A do t’i kthehet Irenës për të gjetur dashuri të vërtetë dhe liri pranë Krishtit? Pse të mos e lexosh këtë libër për ta zbuluar? Ai është një nga veprat më të mira të trilluara të Patricia St. John – një histori dashurie, miqësie dhe lirie.

Patricia St. John ka lënë një trashëgimi të shkëlqyer librash për fëmijë. Këta libra nuk kanë turp për karakterin e tyre të krishterë, ato janë shkruar në mënyrë të mrekullueshme. Si një nga trillimet më të mira të Patricia St. John, duhet të gjendet në raftin e librave të çdonjërit prej nesh.

Dyfish i çliruar

Shkarko librin në fërmatin e preferuar më poshtë:

.ePub .Mobi (Kindle) .PDF (Adobe)

Mishërimi i Fjalës së Perëndisë

Autori: Shën Athanasi

ISBN: 9789994355990

Info: A u bë Perëndia njeri në Jezus Krishtin? Nëse është kështu, përse? Ky libër është për të gjithë ata që e pohojnë emrin ‘i krishterë’. I shkruar nga një patriark orthodoks, i përkthyer në anglisht nga një murgeshë katolike dhe më pas në shqip nga ungjillorët, mund të bëjë më shumë se të ndriçojë të kuptuarit tënd të këtyre çështjeve. Do të duhej po ashtu të ngrohte dashurinë tuaj ndaj Krishtit dhe të ushqente shpirtin tuaj. Nëse ju nuk jeni i krishterë, por pyesni veten përse të krishterët besojnë që Jezusi ishte Perëndia i mishëruar dhe përse ka rëndësi kjo, ky libër është paramenduar që t’ju ndihmojë. E përmban ashtu letrën e Athanasit se si të përdoren Psalmet për të ndërtuar dhe pasuruar besimin tuaj në perëndinë dhe marrëdhënien tuaj me Të në besim dhe lutje. 

Mishërimi i Fjalës së Perëndisë

Shkarko librin në formatin e preferuar më poshtë:

.ePub .Mobi (Kindle) .PDF (Adobe)