Përse Kryqi

john blanchard

ISBN: 978-0992-8104-199

Momentalisht libri ofrohet vetëm në version PDF

Përshkrimi

Update tekst...

.Mobi

Shkarko versionin për Kindle Amazon

.PDF

Shkarko pdf për të gjitha pajisjet elektronike

.ePub

Shkarko versionin për lexuesit eBook të formatit .ePub.

Ungjilli Ashtu si është në të vërtetë

Stuart Olyott

ISBN: 978-99943-55-58-7

Përshkrimi

Një shpjegim i thjeshtë i letrës drejtuar Romakëve Ndoshta nuk ka asnjë pjesë të Shkrimit që ka patur një influencë kaq të thellë në historinë e kishës së krishterë, sa Letra e Palit drejtuar Romakëve. Për këtë letër, Luteri ka thënë: “Ajo nuk mund të lexohet apo të shqyrtohet më shumë apo më mirë se ç’duhet, dhe sa më shumë e prekim, aq më e bukur bëhet, dhe aq më ëmbël shijohet.” Në këtë libër autori synon të paraqesë një hyrje të thjeshtë ndaj Romakëve për lexuesin e zakonshëm. Parashtrimi që jep ai shkon drejt e tek thelbi i pasazhit, duke shmangur çështjet teknike apo kritikat e ndërlikuara tekstuale.

.Mobi

Shkarko versionin për Kindle Amazon

.PDF

Shkarko pdf për të gjitha pajisjet elektronike

.ePub

Shkarko versionin për lexuesit eBook të formatit .ePub.

Të lirë në Krishtin – Galatasve

Edgar h. anrews

ISBN: 999943-777-5-2

Përshkrimi

Letra drejtuar Galatasve është një libër i rëndësishëm. Siç ka shkruar kohët e fundit komentuesi Richard Longenecker, ‘Gjatë historisë, letra e Galatasve ka qenë themeli për shumë forma të doktrinës, deklarimit dhe praktikës së krishterë. Edhe sot mbetet e vërtetë të thuash që mënyra se si i kuptojmë çështjet dhe mësimin e Galatasve përcakton në masë të madhe teologjinë që përkrahim, mesazhin që shpallim, dhe jetesën që praktikojmë.’

.Mobi

Shkarko versionin për Kindle Amazon

.PDF

Shkarko pdf për të gjitha pajisjet elektronike

.ePub

Shkarko versionin për lexuesit eBook të formatit .ePub.

Prifti i luftës flet për paqen

Prifti që bekoi ekuipazhin që hodhën bombën bërthamore reflekton

Para 70 vjetësh u hodhën bombat bërthamore mbi Hiroshimën dhe Nagasakin, bombat më shkatërruese që janë përdorur ndonjëherë. Këto bomba që u lëshuan nga avionët luftarakë B-29 morën jetën e mijëra e mijëra njerëzve. Njeriu që bekoi ekuipazhin e këtyre avionëve përpara se të niseshin për kryerjen e këtij misioni ishte kapalani George Zabelka.

Pasi i pa nga afër mbetjet e kishave të Nagasakit Continue reading “Prifti i luftës flet për paqen”

Vetëm kalimtar

Një turist udhëtoi për të vizituar një filozof të respektuar i cili njihej për urtësinë e tij. Vizitori vuri re që dhoma e këtij njeriu nuk kishte asgjë veç një tavolineje, një karrigeje dhe disa libra. I habitur nga kjo ai pyeti, “Ku janë mobiljet tuaja?”

Filozofi iu përgjigj, “Mobiljet e mia? Po mobiljet tuaja, ku janë, miku im?” Turisti iu përgjigj, “Mobilje? Por unë jam vetëm kalimtar këtu.” “Edhe unë”, tha filozofi. «Gjërat që duken janë për një kohë, kurse ato që nuk shihen janë të përjetshme », Bibla. Continue reading “Vetëm kalimtar”

Si mund të çlirohem?

Ne e kemi të pamundur ta bëjmë këtë gjë në fuqinë tonë. Jemi të gjithë të dobët. Ne jemi të gjithë njerëz mëkatarë dhe gjithnjë mendojmë dhe bëjmë gjëra që e zemërojnë Perëndinë. Ne e ndjekim me dëshirë rrugën e gabuar.
Si mund të shpëtohesh?

Ti duhet të pendohesh. Kjo do të thotë ta rrëfesh mëkatin dhe të kërkosh që Perëndia të të çlirojë. Duhet ta vendosësh besimin tënd te Krishti, edhe duhet t’i lutesh Perëndisë që ta bëjë të vërtetë këtë besim. Continue reading “Si mund të çlirohem?”

Përse e lejon Zoti luftën?

Burimi i luftërave është lakmia dhe smira njerëzore. Ashtu sikurse lakmia dhe smira shkaktojnë grindje midis njerëzve po në atë mënyrë ato prodhojnë konflikte midis shteteve. Bibla nuk e vë luftën në një kategori të vëçantë. Ai është veçse manifestimi i mëkatit, pasoja e mëkatit te njeriu.

“Nga vijnë luftërat dhe grindjet te ju? A nuk vijnë, nga lakmitë që luftojnë ndër gjymtyrët tuaja?” Në kohë paqeje, njerëzit e marrin lehtë jetën. Bëhen shumë optimistë për natyrën njerëzore. Por lufta dhe krizat që e shoqërojnë e zbulojnë gjendjen e vërtetë të zemrës së njeriut. Continue reading “Përse e lejon Zoti luftën?”