Publike 2

Përse Kryqi

john blanchard ISBN: 978-0992-8104-199 Momentalisht libri ofrohet vetëm në version PDF Përshkrimi Update tekst… .Mobi Shkarko versionin për Kindle Amazon .PDF Shkarko pdf për të gjitha pajisjet elektronike .ePub Shkarko versionin për lexuesit eBook të formatit .ePub.

Ungjilli Ashtu si është në të vërtetë

Stuart Olyott ISBN: 978-99943-55-58-7 Përshkrimi Një shpjegim i thjeshtë i letrës drejtuar Romakëve Ndoshta nuk ka asnjë pjesë të Shkrimit që ka patur një influencë kaq të thellë në historinë e kishës së krishterë, sa Letra e Palit drejtuar Romakëve. Për këtë letër, Luteri ka thënë: “Ajo nuk mund të lexohet apo të shqyrtohet më […]

Të lirë në Krishtin – Galatasve

Edgar h. anrews ISBN: 999943-777-5-2 Përshkrimi Letra drejtuar Galatasve është një libër i rëndësishëm. Siç ka shkruar kohët e fundit komentuesi Richard Longenecker, ‘Gjatë historisë, letra e Galatasve ka qenë themeli për shumë forma të doktrinës, deklarimit dhe praktikës së krishterë. Edhe sot mbetet e vërtetë të thuash që mënyra se si i kuptojmë çështjet […]

Prifti i luftës flet për paqen

Prifti që bekoi ekuipazhin që hodhën bombën bërthamore reflekton Para 70 vjetësh u hodhën bombat bërthamore mbi Hiroshimën dhe Nagasakin, bombat më shkatërruese që janë përdorur ndonjëherë. Këto bomba që u lëshuan nga avionët luftarakë B-29 morën jetën e mijëra e mijëra njerëzve. Njeriu që bekoi ekuipazhin e këtyre avionëve përpara se të niseshin për […]

Vetëm kalimtar

Një turist udhëtoi për të vizituar një filozof të respektuar i cili njihej për urtësinë e tij. Vizitori vuri re që dhoma e këtij njeriu nuk kishte asgjë veç një tavolineje, një karrigeje dhe disa libra. I habitur nga kjo ai pyeti, “Ku janë mobiljet tuaja?” Filozofi iu përgjigj, “Mobiljet e mia? Po mobiljet tuaja, […]

Si mund të çlirohem?

Ne e kemi të pamundur ta bëjmë këtë gjë në fuqinë tonë. Jemi të gjithë të dobët. Ne jemi të gjithë njerëz mëkatarë dhe gjithnjë mendojmë dhe bëjmë gjëra që e zemërojnë Perëndinë. Ne e ndjekim me dëshirë rrugën e gabuar. Si mund të shpëtohesh? Ti duhet të pendohesh. Kjo do të thotë ta rrëfesh […]

Përse e lejon Zoti luftën?

Burimi i luftërave është lakmia dhe smira njerëzore. Ashtu sikurse lakmia dhe smira shkaktojnë grindje midis njerëzve po në atë mënyrë ato prodhojnë konflikte midis shteteve. Bibla nuk e vë luftën në një kategori të vëçantë. Ai është veçse manifestimi i mëkatit, pasoja e mëkatit te njeriu. “Nga vijnë luftërat dhe grindjet te ju? A […]

Projekti 1

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live